“Гарна писанка у мене, мабуть кращої нема”

Вже стало гарною традицією у бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька,206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в переддень великодніх свят проводити майстер-класи  для дітей.

Сьогодні, 24 квітня 2019 р., в бібліотеці відбулося чергове заняття гуртка «Умілі руки», де дітки навчалися виготовляти великодні яйця у техніці декупажу. Цей метод подобається і дорослим, і, особливо, діткам. Декор із великодніх яєць своїми руками — це чудовий спосіб створити святковий настрій у домі та можливість проявити свої творчі здібності. Жодних дорогих та специфічних матеріалів для такого декупажу не потрібно, все знайдеться під рукою. Для цього нам лише знадобилися варені білі яйця та різноманітні серветки із тематичними великодніми малюнками. Такі вироби прикрасять святковий стіл, обов’язково здивують близьких, а робота над ними принесе творче задоволення і натхнення.

Діти також мали чудову нагоду почути цікаву розповідь про походження великодніх писанок, мистецтво та традиції українського писанкарства, значення символів та кольорів великодніх писанок від бібліотекаря Марії Короташ. Дізнатися більше про свято Великодня та його символ – Писанку можете і ви. Цими днями у  бібліотеці експонується тематична виставка «Великодній розмай».

З наступаючим Великоднем. Всім миру й добра!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top