”Гей козаче, козаченьку, тай хоробреє серденько”

13 жовтня, напередодні Дня Захисника України, та українського козацтва в бібліотеці- філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи 11А) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради для дітей підготували подорож у світ мужності “Гей козаче, козаченьку, тай хоробреє серденько”.

14 жовтня вшановуємо доблесних і мужніх людей, які впродовж тисячоліть оберігали нашу землю, боронили її від нападників, проливаючи кров і віддаючи життя. Свято захисника України символізує любов і повагу українців до воїнів, які сьогодні стоять на варті незалежної держави.  Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву, тому саме 14 жовтня на День Українського козацтва  і відзначається День Захисника України. Цікаво, що це святкування збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, тому що з давніх давен Богородиця є покровителькою українського козацтва.

            Девіз козаків був:  

                  Тримайся , козаче, сміливим будь

                   Козак не плаче, це ти не забудь

                   Нехай невдача, нехай біда

                   Ніщо не зломить вже козака!

Вже пройшло багато років з тих часів, коли жили на нашій землі козаки. Але цей девіз актуальний і сьогодні, в час війни на сході нашої країни. Зараз на сторожі держави стоять українські солдати. Вони захищають нас у повітрі, на суші та у водних просторах. Українські солдати мужні, сміливі і хоробрі, вони приклад совісті і патріотизму.

День Захисника Вітчизни в нашій країні є чоловічим святом. Але 21 століття вносить свої корективи . Сьогодні багато представниць жіноцтва пов’язують своє майбутнє з військовою службою. 

  У це свято мужності хочеться засвідчити свою повагу всім, хто носить військову форму. Побажати захисникам України сили, витривалості, терпіння. І обов’язково повернутися додому живими, здоровими і з перемогою. Ви- герої України! Головне пам’ятайте – ми в вас віримо!   

Відповідальна за проведення Таргоніна В.Ю.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top