“Україна в моєму серці”

14 жовтня, українці відзначають одне із найважливіших церковних свят – Покрову Пресвятої Богородиці. На цю ж дату також припадають такі значущі для України свята, як День захисника України і День українського козацтва. Ці свята увібрали в себе багаті і славні традиції предків, уособлює мужність та хоробрість оборонців та визволителів нашої рідної землі на всіх етапах історії. Це свято мужності і патріотизму, історії і добра. Воно для всіх, хто любить і захищає свою Вітчизну. 

 13 жовтня 2020 р. в центральній бібліотеці для дітей (вул. С. Бандери,8) розгорнуто виставку-подорож “Україна в моєму серці”, яка поведе дітей маршрутами слави і доблесті, відваги і мужності козаків, героїв УПА, воїнів ООС.

Маршрути подорожі:

  • З нескореного роду;
  • Лицарі ідеї;
  • Вони стоять на захисті Вкраїни;
  • 14 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці.

 Про славні походи козаків, про відважних гетьманів і про те як святкували вони найголовніше свято, вибираючи в цей день кошового отамана та старшину, а також відкривали церкви на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

У ХХ столітті, традицією пошанування Покрови, яка опікується українським військом перейняла Українська повстанська Армія. Нинішній український воїн, який захищає українську державність у зоні ООС – спадкоємець нескорених – тих, хто боронив кордони її безпеки впродовж століть. Переглянувши літературу, яка представлена на виставці, діти доторкнуться до величної історії України та славних подвигів українського війська.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top