Година-застереження “СНІД: знати, щоб жити”

1 грудня світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

З метою інформування людей про проблему поширення ВІЛ/СНІДУ 1 грудня 2022 року о 13.00 працівники Абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  провели годину-застереження: “СНІД: знати, щоб жити”, під час якої бібліотекарі провели ознайомчу бесіду із присутніми про проблему поширення ВІЛ/СНІДУ. 

Ідею організації Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом запропонували у 1987 році Джеймс В. Бунн і Томас Неттер, співробітники з питань громадської інформації, що працювали в Глобальній програмі по боротьбі зі СНІДом при Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ). Вони звернули увагу на темпи поширення епідемії СНІД, оцінили загрозу і можливі катастрофічні наслідки. 

День боротьби зі СНІДом проголошено Всесвітньою організацією охорони здоров’я та вперше відзначено 1 грудня 1988 року. З того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно.

Користувачі заповнили анкету обізнаності про СНІД. Присутні отримали буклети-пам’ятки.

Заходи, що традиційно проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Її вигадав художник Франк Мур. У 1991 році цей символ був використаний вперше. Тепер кожен, хто одягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top