Інформаційні діалоги “СНІД -хвороба- перевертень”

“Здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо”
Сократ

01.12.2022 року в бібліотеці-філії №14 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготовлено і проведено до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом інформаційні діалоги “СНІД – хвороба -перевертень”.

Вперше Всесвітній день боротьби зі СНІДом  почали відзначати 1 грудня 1988 року. Таке рішення затвердили на міжнародній зустрічі міністрів охорони здоров’я, які обговорювали необхідність обміну інформацією щодо ВІЛ-інфекції та СНІДом.

Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами поширення ВІЛ-СНІДу. Хвороба прогресує, стираючи соціальні і вікові кордони. Але люди зважають на проблему лише тоді, коли інфікується хтось з близьких.

Під час заходу користувачам пропонувалось розглянути ситуації з повсякденного життя, де людина ризикує інфікуватись ВІЛ та висловити свої думки щодо самозахисту, наприклад: татуювання, манікюр, щеплення. А ряд запитань про відношення до хворих на СНІД у сучасному суспільстві викликало у присутніх дискусійні судження. Також відвідувачі ознайомились з цікавими фактами, щоб запобігти страшному захворюванню.

Матеріали книжкової виставки про СНІД допомогли присутнім аргументувати свої твердження, а підказки бібліотекаря – орієнтуватись в інформаційних джерелах.

Відповідальна за проведення: Капущак В.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top