Година ліричної поезії «Квітка Цісик у вінку українських пісень»

Пісня згуртовує людей, очищає їхні душі, робить життя більш осмисленим, радіснішим і красивим.

10 квітня 2018 р. в бібліотеці – філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськвиконкому відбулася година ліричної поезії «Квітка Цісик у вінку українських пісень»/до 65-річчя від Дня народження співачки / з учасниками літ.-муз. клубу «Ліра».

Квітка Цісик є відомою американською співачкою українського походження, оперна і блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень. Про життя співочої української дівчини з далекої Америки Україна знає не так багато, хоча її талантом захоплюються мільйони. Впродовж усього свого життя Квітка часто повторювала, що вона – дочка української землі. Побувавши один раз на батьківщині (1983), вона мріяла приїхати сюди знову із концертом. Та важка хвороба завчасно обірвала її життя і знищила всі задуми… За свої неповні 45 років Квітка за власні кошти записала два україномовні альбоми – «Пісні з України» та «Два кольори», рівних яким немає в українській естрадній музиці і дотепер. Планувала записати колискові, але… не встигла.

Присутні дізналися про життєву стежину співачки, її непереборну любов до рідної землі, вилиту в піснях, ознайомилися з творчістю цієї непересічної особистості. Година ліричної поезії супроводжувалась показом слайдів про життя і творчість співачки. Гості масового заходу з цікавістю переглянули документальний фільм «Квітка Цісик – нею дихає Україна», прослухали віночок пісень у виконанні Квітки Цісик.

Для користувачів бібліотеки – філії №1 організована викладка статей з періодичних видань про творчість співачки, душа якої завжди належала Україні, хоча голос – Америці.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top