Година літературного читання “Кобзар у нашій оселі”

Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті просяє веселка.
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам’ять Шевченка

09.03.2018 р. в бібліотеці філії №12 с. Микитинці, (вул. Грицишина, 10) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради, відбулась година літературного читання “Кобзар у нашій оселі”.

Український народ, як і кожен народ світу, має свої святині. Однією з таких святинь нашого народу, є творчість Тараса Григоровича Шевченка. Він уперше заявив про себе як поета, видавши невелику збірку поезій, що мала назву “Кобзар”, яка стала символічною і дала друге ім’я поетові. Із полум’яних творів Кобзаря весь світ дізнався, що є така прекрасна країна — Україна, з її чудовим, добрим, роботящим народом, прекрасною мовою, піснями, героїчною і трагічною історією.

На заході бібліотекар розповіла присутнім про життя та творчість видатного письменника, та провела літературну вікторину. В затишному приміщенні бібліотеки звучали вірші “Зоре моя вечірня”, ”Садок вишневий коло хати”, “Сон”, “Катерина”, “Мені тринадцятий минало” та багато інших творів. Лунали і пісні “Зацвіла в долині червона калина” та “Тече вода з під явора”, їх виконали дівчата з квартету “Мереживо”, та ансамблю “Співаночка” народного Дому с. Микитинці.

Той, хто живе за Шевченковим словом може вважати себе істинним українцем, та патріотом власної країни. Минають роки, змінюються покоління, та твори великого Кобзаря завжди будуть новими та актуальними.
Відповідальна за захід : Вовк О. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top