Читацький марафон “Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став!”

9 березня, протягом дня, в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) проходив читацький марафон “Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став!”.

Відвідувачі, від дошкільного до пенсійного віку, звіряли свої знання по Шевченку. Хто декламував, а хто читав з “Кобзаря”, знаходячи коментарі та картини до обраного вірша у книзі Т. Шевченко “Вибрана поезія. Живопис. Графіка”. А після — переглядали відео пісень на улюблені слова Т.Г.Шевченка у виконанні сучасних груп, естрадних артистів. Зокрема прозвучали поезії:”Тече вода з-під явора”, “Зацвіла в долині”, “Зоре моя вечірня”, “Якби зустрілися ми знову”, “Не нарікаю я на Бога”, “Гомоніла Україна”, “Мені однаково”, “Бандуристе, орле сизий”, “Думи мої, думи мої” (он-лайн проект, 300 учасників-бандуристів) та ін.

Читачі книгозбірні переглядали унікальне видання “Т.Г.Шевченко. Кобзар. Фототипія позацензурного примірника. Видання 1840 року.”, який люб’язно надала п. Галина Гімер з особистої бібліотеки. А з мініатюрної книжечки “Автографи поезій Шевченка 1847-1850” (рідкісне видання захалявної книжки) цитували твори за допомогою лупи.
Учасники марафону збагатилися духовно і доторкнулися до сокровенного в митці-велетові і пророкові України.
Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top