Година національного виховання “Феномен Майдану – промовисте свідчення жертовності”

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло…
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…
Людмила Максимлюк

На шляху до Незалежності  український народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за гарне майбутнє нашої держави стали і Герої Небесної сотні. У нашому місті проходить цілий ряд поминальних заходів, присвячених Героям Небесної Сотні.

20.02 – День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

20.02 2017р.  в читальному зала ЦБ (вул. П. Орлика, 5) відбулася година національного виховання “Феномен Майдану – промовисте свідчення жертовності”. На заході були присутні студенти Івано-Франківського Педагогічного коледжу ПНУ. Модератор зустрічі Зоряна Петрик оживила в уяві присутніх трагічні події тих днів, закликала не забувати тих, хто поклав своє життя на вівтар Батьківщини. До заходу бібліотекарі підготували тематичний відеоряд  “Небесна сотня на варті” та тематичну викладку- інсталяцію “Героям Слава!”. Емоційно, з хвилюванням сприймали студенти промовисті кадри трагічних подій Майдану. Коментуючи відео, Зоряна Петрик зі сльозами на очах зауважила: “Пам’ятати про них – наш священний обов’язок. Ти віддячиш їм, якщо житимеш ГІДНО.”

На захід був запрошений Ігор Васильович Синяк – голова ГО “Вільному Воля”. Присутніх захопив його екскурс в буремні дні Майдану, аналіз хроніки подій на сході України. На завершення свого виступу  Ігор Васильович підсумував :“Майдан не був даремним. Він відстояв ті позиції, які дали нам змогу вибору, дозволили зупинити окупанта і не стати сателітом Росії. ”

Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу Героїв Небесної Сотні і залишили на ексклюзивному плакаті “Героям Слава!” слова вдячності, невтамованого  болю та довічної шани Героям.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top