“Вони залишились сторожами вічності на полі української журби”

Надворі скоро втішиться весна

                                                                  Чому ж її ви, хлопці, не діждались?

                                                                  Горить свіча і пам’яті сльоза

                                                                  додолу з неї краплями стікає

                                                                  Земля ридає, плачуть небеса –

                                                                  Героїв Україна пам’ятає.

(Діана Писарчук)

20 лютого 2017 р. в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) відбулася орбіта пам’яті “Вони залишились сторожами вічності на полі української журби” до  дня  Героїв Небесної сотні.

Ми повернулися у своє звичне життя і поволі у нашій пам’яті стираються події, які відбулися на Майдані три роки тому. Ці криваві події залишили глибокий слід у душах безпосередніх учасників революції. Бібліотекар  акцентувала увагу  на їхніх спогадах та почуттях болю родичів загиблих. Не зважаючи на те, що вони пройшли через пекло революційних подій у їхніх серцях все ж горить іскра надії, і ні на хвилину не закрадається сумнів у правильності своїх дій: “Не знаю, як можна було вчинити по-іншому й не поїхати… Процес рухається. Думаю, років за 10-15 буде результат. Зла на кривдників не тримаю. Маю за мету саморозвиток. Тому сам намагаюся щось змінювати. Багато навчаюсь і працюю.”(Олександр Костур, студент математичного факультету)

Присутні згадали загиблих героїв Майдану з Прикарпаття.   

Для відвідувачів була підготовлена викладка літератури “Пам’яті “Небесної сотні”( Гук Н. Євромайдан.Звичайні герої.-К.: Брайт Стар Паблішинг, 2015.-144с.; Євромайдан: хроніка в новелах.- Брустурів: Дискурсус, 2014.-216с.;  Дейчаківська С. Ті, що навіки залишились на Майдані / С. Дейчаківська// Репортер.-2017.-16 лютого(№7).-С.6-7;  Дейчаківська С. Три історії з Майдану/ С. Дейчаківська// Репортер.- 2016.- 24 листопада(№47).- С.6-7;  Мартинець С. Три роки болю/ С. Мартинець // Експрес.- 2017.-16-23 лютого(№12).- С1;)

Читачі також переглядали відео, підготовлене каналом СТБ “Закарбовані Майданом” про те, як склалися на сьогодні долі колишніх  активістів.

Відповідальна за проведення: Козак-Дидич М. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top