Година пам’яті “Вогонь скорботи в серці навіки”

Прийшов час говорити після десятиліть мовчання. В пам’ять про тих, хто загинув від голодоморів 1921-1922, 1932-33 та 1946-1947 років та жертв тоталітарного режиму в бібліотеці-філії №12 (с. Микитинці, вул. Грицишина, 10) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради був підготовлений і проведений захід “Вогонь скорботи в серці на віки”.
Багатостраждальна історія нашого народу. Страшно навіть через роки пам’яті, ступати болючими стежками страшної трагедії, яка сталася на благословенній землі українського краю. Пекло, створене в Україні на початку 30-х років ХХ століття, не можна ні з чим порівняти, ні у нашій, ні у світовій історії. Найжахливішим у трагедії голоду було те, що для нього не було об’єктивних причин.
Досі не віриться, щоб тут раптово зник хліб. І це в урожайний 1932 рік. Вимирали роди і села. 1933 рік. Найчорніший час в історії України. У світі не зафіксовано голоду, подібного тому, що випав тоді на долю однієї з найродючіших країн. Така трагедія дає змогу осмислити власне минуле, зрозуміти його, для того, щоб творити щасливе майбутнє.

Україна велика, гарна, добра та… любляча. То ж постараймося, аби історія не повторювалась, адже мільйони українців не даремно покинули цю стражденну землю, на якій тепер ми, сучасні українці, будуємо незалежну державу.

Відповідальна за захід – Вовк О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top