Година пам’яті “Дякуємо Вам, наші захисники”

Понад сімдесят років тому, у 1941 році, Другий Великий Збір ОУН постановив відзначити 23 травня як День Героїв. Ця дата була покликана підкреслити історичний зв’язок та відродити в культурі українців героїчний дух минулих поколінь, що дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, Січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН. День Героїв — це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

Свято Дня Героїв було присвячено сумній днині 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця.

Зараз символом героїзму нашого покоління є герої Революції Гідності та воїни-захисники України, що виборюють наше право на існування як окремої, незалежної, повноправної нації. Нині, як і сотні років поспіль, українці гинуть, виборюючи право бути вільними.

23 травня 2022 р. в  читальному залі ЦБ МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради була підготовлена година пам’яті “Дякуємо Вам, наші захисники”.

Для відвідувачів бібліотеки була оформлена виставка літератури “Їхня боротьба  – наша незалежність”, на якій представлені книги і статті з періодичних видань про українських воїнів від часів Київської Русі і до наших днів.

На вулиці біля приміщення читального залу ЦБ були презентовані листівки, надруковані з нагоди Дня Героїв України.  Перехожі і гості міста із задоволенням слухали інформацію та приймали в подарунок листівки. Бібліотекарі також запрошували приходити до читального залу ЦБ і стати користувачами бібліотеки.

Раніше свято найбільше відзначали в західних областях України. Але війна сильно згуртувала українців, і цього року, швидше за все, День героїв відзначають у всіх регіонах. У 2022 році в умовах воєнного стану кожне місто саме вирішуватиме, чи варто відзначати цей день і як саме. Ми пам’ятаємо кожного, хто поліг, та продовжуємо їхню боротьбу, аби наша країна залишилася незалежною.

Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – Незалежності, розквіту і слави Української Самостійної Соборної Держави.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Дубовська О.П.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top