Патріотична мандрівка “Івано-Франківськ – місто героїв”

Щорічно 23 травня відзначаємо День Героїв  —  свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН, героїв Небесної Сотні, воїнів теперішньої війни на Сході України.

22 травня 2022 року о 12:00 бібліотекарі абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС  до Дня Героїв, провели  в рамках безплатних екскурсій для ВПО, а також для всіх бажаючих містян патріотичну мандрівку “Івано-Франківськ – місто героїв”.

Маршрут її сформовано за сторінками однойменної книги, яка видана в 2020 році.

Мета мандрівки – популяризація українських героїв, які проживали і діяли в нашому місті.

Бібліотекарка в простій, доступній формі розповіла про героїв міста, від Станиславова до Івано-Франківська, про їхні вчинки, про важливі історичні події, які змінили хід історії не тільки Івано-Франківська, а й України. Зупинки мандрівки проводились і біля пам’ятних дощок, які встановлені на будинках видатних синів своєї епохи. Говорили про буремні часи визвольної боротьби,  згадали про кращих синів і дочок, які віддають своє життя за нашу свободу  в цій жорстокій російсько -українській війні.

Мандрівка розпочалася біля міської Ратуші, а далі маршрут пролягав по вул. Незалежності вул. Василя Вишиваного Пам’ятник Пластунам, які не зламали своїх присяг Пам’ятник страченим 1943 року (вул. Страчених)  Стометрівка вул. Січових Стрільців початок вул. Коновальця вул. Мельника і завершилася у Меморіальному Сквері, де свій спочинок знайшли воїни Січового Стрілецтва, герої Небесної Сотні і російсько-української війни.

Хвилиною  пам’яті  вшанували всіх  полеглих.
Бібліотекарі закликали не забувати Героїв нашого міста і всіх Героїв України та запросили в бібліотеку (Абонемент ЦБ, вул. Короля Данила, 16), де в ці дні можна переглянути матеріали виставки “Героїчна Україна: від минулого до сьогодення”.

Учасники патріотичної мандрівки дізнались історію Івано-Франківська через долі людей – героїв міста. Адже пам’ять про них має зберігатися і поширювалася далі.

Кожен з присутніх на екскурсії зміг відкрити для себе  нові імена героїв та надихнутися їхнім життєвим шляхом.

В нинішній час повномасштабного вторгнення росії в Україну День Героїв – не лише данина пам’яті героям минувшини, а й день шани героїв новітніх, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини. 

Цей день є символом незборимості української нації, а цьогоріч це особливий день для кожного українця, адже героями є ті, що захищають нас на передовій, так і ті, що в тилу роблять все можливе для наших ЗСУ, які протистоять рашистам.

Екскурсію провела бібліотекар абонементу ЦМБ – Зіняк М. В.

Інформацію підготувала завідувачка відділом МЦБС – Кирста О. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top