Година історичної пам’яті «Героїв країна, моя Україна!»

Істинний герой відрізняється простотою звичаїв і ніжністю почуттів в мирний час, мужністю і хоробрістю в бою і полум’яною любов’ю до Батьківщини.

День Героїв — це день пам’яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України Це день величі духу українських вояків – борців за волю України, та є символом незборимості української нації. 

23 травня 2022 р.  в бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради працівниками бібліотеки було проведено годину історичної пам’яті «Героїв країна, моя Україна!». День Героїв  — щорічне відзначення в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків армії УНР, ОУН-УПА, а також Героїв Небесної Сотні та героїв сучасної російсько-української війни. Дата 23 травня була вибрана невипадково – у травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський (1924 р). А 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець (1938 р) та Симон Петлюра (1926 р). Ми пам’ятаємо подвиги наших героїв! День Героїв – це день пам’яті українців, які присвятили своє життя служінню українській нації, хто боронив Україну до останнього подиху.

На заході  звучали вірші до Дня Героїв, а також була організована книжкова виставка «З Україною в серці в Україні живу!».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top