Година пам’яті: “Жити… Вірити… Пам’ятати…”

Страшна трагедія Голодний Мор, який забрав життя мільйонів наших земляків. Геноцид української нації, вчинений в 1932-1933 роках. Цей страхітливий злочин ніколи і нічим не стерти з пам’яті.

Пам’ять людей про Голодомор каралась смертю, важко було мовчати, але мовчали. Людську пам’ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття…Страшне приневолене мовчання… Довго чекали, але дочекались, коли ожила, проснулась людська пам’ять, розверзлись її глибини і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями. Пройдуть роки, минуть десятиліття і століття, а трагедія 1933 р. все одно хвилюватиме серця людей. Вона завжди буде об’єднувати всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією. Тому сьогодні наш святий обов’язок зберегти пам’ять  про всіх хто не дожив, пам’ять про живих і ненароджених.

З нагоди цієї сумної дати у бібліотеці-філії №12 (с.Микитинці) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проведено годину пам’яті «Жити… Вірити… Пам’ятати».

Бібліотекар  ознайомила присутніх з трагічними сторінками тих страшних подій української історії та  фактами Голодомору. Учні переглянули мультиплікаційний  фільм «Голодний Дух»  де головною ідеєю анімаційної стрічки є донести до глядача думку про те, що ми повинні пам’ятати ту страшну сторінку нашої історії, пам’ятати людей, які трагічно загинули. Також дітьми було виготовлено паперові квіти незабудки, які є символом пам’яті  жертв Голодомору. Для учасників заходу завідувачка бібліотеки  провела огляд літератури представленої на виставці «І пам’яті свіча не згасне»  як доказ «Справжнього пекла», створеного в Україні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top