Година пам’яті “Їх подвиг житиме у віках”

    29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.  Цій даті була присвячена хвилинка пам’яті, що відбулася у бібліотеці-філії № 7 29.08.2023 р. о 12.00.  На заході були присутні користувачі бібліотеки та підопічні  Івано-Франківського територіального центру обслуговування пенсіонерів. Хвилинку пам’яті розпочала завідувачка бібліотеки-філії №7 Ірина Тарновецька-Мороз, яка відмітила, що війна  в Україні триває вже 9 років, а повномасштабне  вторгнення – 1,5 року.

   За цей час тисячі хоробрих синів і дочок України загинули через військові дії. Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році під час російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинуло багато українських воїнів. 29 серпня ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні. Вони стоять в одному ряду з усіма поколіннями борців за волю і державну самостійність – від воїнів Русі-України, козаків Богдана Хмельницького та Івана Мазепи до бійців Армії Української Народної Республіки та Галицької армії Західноукраїнської республіки, Української Повстанської Армії. Це воїнство мужньо здобувало героїчні перемоги і віддавало життя за українську землю. Під час заходу звучали вірші про захисників України у виконанні працівників бібліотеки, а також власні вірші про українських героїв читали: учасниця клубу “Золотого віку” Світлана Пілецька та бібліотекар бібліотеки-філії № 1 Наталя Волошин.

Доповненням до заходу стала виставка “Вклонімося визволителям України”. Відповідальна за проведення бібліотекар Матієшин О.Є.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top