Година-реквієм “І досі чути тихі голосочки: три колосочки… три колосочки…”

В історії українського народу є багато трагічних сторінок, що примушують стискатися людські серця. Однією з таких болючих сторінок був Голодомор 1932 – 1933 років. Не було ні війни, ні посухи, а була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло у могили – старих і молодих, дітей і ненароджених… Це був найстрашніший голодомор ХХ століття, справжня національна катастрофа – геноцид українського народу.

Для вшанування пам’яті жертв Голодоморів в Україні в бібліотеці-філії №13 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася година-реквієм “І досі чути тихі голосочки: три колосочки…, три колосочки…”. 

Присутні на заході зацікавилися книгами, які були представлені на виставці  “Холодний подих згаслої свічі”
Це такі книги як роман Василя Барки “Жовтий князь”, “Марія” Уласа Самчука, “Тисячолітній Миколай” Павла Загребельного, “Жнива скорботи” Роберта Конквеста, “Розколоте небо” Світлани Талан, “Спалені мрії” Ганни Ткаченко та книгою для дітей “Біла молитва братика” Антоніни Листопад. На виставці також представлені документальні матеріали, наукові дослідження і свідчення очевидців. Ці книги сповнені щемким болем і зажурою, вони спонукають задуматися над долею рідної України і чистим серцем пом’янути убієнних… 

Майже 90 років минуло відтоді. Час лікує душевні рани, але рану в серці України загоїти важко.  Вона відновлюється і кровоточить.

Ми знову нині боремося з російським окупантом, який продовжує нищити український народ. Та ми свято віримо в нашу перемогу, бо з нами Бог, і увесь демократичний світ на нашій стороні.

Відповідальна за захід Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top