Година спілкування з періодикою “Забруднення – ворог природи і людини”

Читальний зал ЦБ Івано-Франківської МЦБС передплачує 48 назв періодичних видань. Це газети і журнали, які допомагають нам в обслуговуванні читачів, проведенні масових заходів та зрештою є джерелом новин та розширення знань. Ми передплачуємо 15 назв газет та 33 назви журналів, які розкривають актуальні питання нашого сьогодення. Тож поговоримо сьогодні про періодичні видання, які висвітлюють проблеми екології, адже кожен із нас – це часточка всього живого на Землі, і саме від нас залежить, яку природу ми передамо у спадок своїм нащадкам.                                        

Глобальність масштабів  екологічної катастрофи вражає. Люди у всьому світі приймають певні заходи по зменшенню шкідливих промислових викидів у навколишнє природне середовище, але цього поки що недостатньо. Кожна людина повинна і сама піклуватися про довкілля і своє здоров’я. Турбота про довкілля починається з власного будинку, вулиці, парку і т. д. Необхідно змінити своє споживацьке, агресивне ставлення до природи, замінити його турботою про збереження всього живого, брати участь в озелененні рідного міста чи населеного пункту.

09.12.2021 року о 14.00 в читальному залі ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася онлайнгодина спілкування з періодикою “Забруднення – ворог природи і людини”.

Провідний бібліотекар читального залу, Надія Каретнікова, професійно підібрала низку публікацій по даній тематиці, лаконічно проаналізувала статті, наголосила на актуальності проблеми та відповідальності кожного зокрема за стан екології та чисте довкілля.

В онлайн-годині аналізувалися такі публікації:

Власенко В. Світу загрожують зміна клімату й пандемія Covid-19 / Вікторія Власенко // Урядовий кур’єр. – 2021. – 2 листопада (№ 210). – С. 2.

Чи не останній шанс зупинити планетарну катастрофу // Урядовий кур’єр. – 2021. – 2 листопада (№ 210). – С. 2.

Громов О. Україна прагне очищення довкілля // Олег  Громов // Урядовий кур’єр. – 2021. – 2 листопада (№ 210). – С. 2.

Воронков В. Економіка має стати дружньою до природи / В. Воронков // Голос України. – 2021. – 18 листопада (№ 218). – С. 7.

Яловий К. 80 % забруднення повітря столиці спричиняє автотранспорт / К. Яловий // Українське слово. – 2021. – 14-вересня-27 вересня (№ 35-36). – С. 13.

Чистяков О. На грані / О. Чистяков // Екологічний вісник. – 2021. – № 1-2. – С.10-12.

Свистунова Ю. Доступ до якісної питної води в Україні: проблемні питання та шляхи їх розв’язання / Ю. Свистунова //Екологічний вісник. – 2021. – № 1-2. – С.5-6.

Гаркуша Ю. Чорне місто / Юлія Гаркуша. – Український тиждень. – 2021. – № 46. – С. 10-11. та інші.

Ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи середовище, шкодимо в першу чергу собі та своїм нащадкам. Тим відповідальнішою є місія кожного громадянина, батька, вчителя, вихователя, керівника навчити, привити дбайливе, турботливе ставлення до навколишнього світу. 

Відповідальна за проведення масового заходу: Каретнікова Надія.

 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top