Година цікавої інформації: “Збережімо джерело, щоб на Землі життя було”

Наприкінці березня і на початку квітня у дитячих бібліотеках нашої країни проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання, але це не означає, що ви повинні читати тільки в цей період. Ви можете читати постійно, коли у вас є вільний час і читати ті книги, які вам подобаються. Про все розповідає книга і чим  би ви, наші дорогі читачі, не захоплювалися – історією, природою чи технікою – вам завжди на допомогу приходить книга. 

23.03.2021 року в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували для читачів годину цікавої інформації : “Збережімо джерело, щоб на Землі життя було”, присвячену Всесвітньому дню водних ресурсів. 22 березня – Всесвітній день води. Без води життя на Землі неможливе. Тисячу років може пролежати в сухій землі зерно, та коли його торкнеться животворна крапля води – воно оживає. Вода – основа життя на нашій планеті.

Вона – найдивовижніша речовина на Землі. Вода оточує нас повсюди. Біжить, дзюркочучи і звиваючись, весняний струмочок і ховається в соковитій зеленій траві холодне джерельце. Безліч разів змінює свої обриси біла хмаринка. Купає землю літній дощ. У біле вбрання наряджає її хрусткий сніг. І все це вода – звичайна і знайома. Вода – в усьому живому і неживому на нашій планеті – в нас самих, тваринах, рослинах, грунті. Ми повинні берегти воду. Берегти – це означає вміло зберігати. Необхідно чистити джерела, ставки, озера від заростей і сміття. Зараз стихійно вирубують ліси в Карпатах. Цього робити не можна, адже це провокує повені. Весною, коли в горах топиться сніг, дерева притримують стрімку воду і повеней не буває. В природі все взаємопов’язане. Вода напуває ліси, дає їм вологу, а ліси утримують цю вологу, вони притягують воду до себе, зберігають її. Без лісів Земля перетвориться на пустелю. Коли людина бездумно вмішується в природу, не береже її, виникають різні катаклізми: землетруси, вулкани, цунамі, повені, засухи.Витівки води – велика небезпека для людей. Вона буває і тихою, і грізною, і доброю, і злою, проте все залежить від нас – людей. Ми повинні ставитися до води з повагою, берегти її. Не можна біля криниці чи просто біля води голосно говорити, сваритися, вживати погані слова. Вода має здатність вбирати в себе і запам’ятовувати інформацію. Вода є нашим найдорожчим ресурсом, що потребує відповідального та раціонального використання. Кожен з нас може робити прості кроки для бережливого ставлення до води та тим самим зберегти наші водні ресурси.

В тематичній поличці “Вода – джерело життя на Землі” представлена лише невелика частина книг про воду, які є в нашій бібліотеці. Після завершення карантину, працівники бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми чекають у гості любителів природи та книг про природу.

Відповідальна – Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top