Година історичної пам’яті “Йосиф Сліпий: великий, як народ” /до 130-ї річниці від Дня народження/

17 лютого український народ відзначає 130-и річчя від Дня народження Йосифа Сліпого, який прийшов у цей світ у селі Заздрість, що на Тернопіллі, аби своєю незгасною любов’ю до Бога, України розтоплювати крижані брили поневолення рідного народу, бути його світочем і вести до весни незалежності.

Його життєвий шлях пролягає до зірок крізь терни. Мабуть, недарма це гасло Блаженніший розмістив на своєму пастирському гербі. З честю він пройшов 18-ю хресною ходою через більшовицьке пекло. Сильний духом, вірою, надією та любов’ю, він усе  здолав, підняв українську церкву, згуртував українські громади в діаспорі, по-своєму відкрив світові Україну, жив нею.

17.02.2022 року о 14.00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської Департаменту культури міської ради був підготовлений і проведений захід з нагоди  130-річчя від Дня народження Йосифа Сліпого: година історичної пам’яті “Йосиф Сліпий: великий, як народ”.

До заходу провідний бібліотекар читального залу, Надія Каретнікова, підготувала для онлайн користувачів однойменну презентацію, в якій  був висвітлений не простий життєвий та релігійний шлях достойника України –  Йосифа Сліпого. Також працівники читального залу ЦБ підготували для відвідувачів бібліотеки бібліотечну виставку “Великий страдник за віру й Україну”, на якій були представлені книги та статті з газет та журналів, які передплачує читальний зал ЦБ.

Патріарх був ревним ісповідником віри, багатогранною історичною постаттю. Він пройшов шлях від хлопчини з української хліборобської родини до вершин духовності та культури. Сім’я Сліпих була твердої віри. Йосип Сліпий вважав себе батьком усього українського народу, тож так і діяв, дбав не про себе, а про Україну, українську церкву. Він – твердий український патріот, український державник і той, хто не зрадив своєї віри.

Відповідальна: Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top