“Князь неуярмленої церкви”

                        “Сидячи на санях на дорозі в далечінь…

                                             Молитву молю до нашої Небесної Заступниці

                                           і Владичиці Богородиці-Приснодіви: прийми під

                                          свій могутній Покров нашу Українську Церкву

                                          і наш український нарід.”   

(Патріарх Йосиф)

 17 лютого 2022 року в бібліотеці-філії №13 (с. Хриплин вул. Берегова, 4 в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся духовний образок “Князь неуярмленої церкви”. Захід присвячений 130 річчю від дня народження  патріарха і кардинала Української Греко-Католицької Церкви.

   Йосиф Сліпий належав до тих постатей, що творили історію, впливали на її хід і наслідки. Він дуже виразно бачив проблеми УГКЦ. Знаючи історичні права Української Церкви, Йосиф Сліпий доклав багато зусиль, щоб наша Церква діяла як одна нерозривна одиниця у широкому колі Вселенської Церкви.  Це світла і героїчна постать, яка завершила перше1000-ліття нашого християнства великим вкладом у розбудову УГКЦ.

Це визначний пастир, організатор релігійно-церковного життя, видатний богослов-науковець, перший патріарх України. Сила його духа та незламність характеру, котрий витримав не тільки 18 років сибірської каторги, але й “довге лихоліття” тиску ватиканської бюрократії, викликає повагу і шану сучасників. Як перший Києво-Галицький патріарх він послідовно сприяв розвиткові УГКЦ в часи панування тоталітарної системи. Саме він своєю невтомною працею врятував Церкву від занепаду як у діаспорі, так і в Україні. Його праці – унікальне свідчення його сили духу, безмежної любові до народу і Батьківщини.

  Відповідальна за захід Бабій О.

.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top