Історичний етюд “Князь неуярмленої церкви”

Патріарху Йосипу Сліпому не довелось жити і працювати в незалежній самостійній українській державі. Але весь свій трудовий шлях він присвятив боротьбі за неї. І в тому, що вона відбулася, немала і його заслуга. За словами блаженного Папи Івана Павла ІІ – “він простелив свободу сучасній Україні”.
17 лютого виповнюється 130 років від дня народження Патріарха Української греко-католицької церкви кардинала Йосифа Сліпого.

З цієї нагоди, 16.02.2022 року, в бібліотеці-філії №22 (с. Тисменичани, вул. Грушевського, 54) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради був підготовлений і проведений історичний етюд “Князь неуярмленої церкви”. Відвідувачі слухали коротку розповідь про патріарха, переглянули документальні фільми про Й. Сліпого, відеоролик – спогад голови товариства Святої Софії в Америці Романи Навроцької, здійснили віртуальну мандрівку музеєм-садибою та дізналися про роботу музейно-меморіального комплексу «Рідна хата» Патріарха Йосипа Сліпого (ініціатором, засновником  та фінансовим утримувачем комплексу є релігійне товариство українців-католиків “Свята Софія” США).
Сподвижника УГКЦ, який дoвгі десятиліття був симвoлoм переслідуванoї Церкви  залишив українцям мудрі заповіти: “Великого бажайте!”, “І головне заповідаю вам: Щоб ви любили один одного…”
Дослухаймось до тих настанов-заповітів!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top