Історична довідка “Патріарх Йосип Сліпий”

                                                     “Народе мій, стань уже раз собою!”

                                                                                            Йосип Сліпий.

17.02.2022 р. в читальному залі бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготовлено історичну довідку “Патріарх Йосип Сліпий”.

Сімнадцятого лютого виповнюється 130 років від дня народження Патріарха Української греко-католицької церкви, кардинала Йосифа Сліпого — великої людини, яка була свідком подій майже цілого XX сторіччя, і співтворцем цих подій.Багатогранну постать Й. Сліпого важко переоцінити: великий українець, науковець, розбудовник і кардинал УГКЦ. Ставши очільником УГКЦ після смерті А.Шептицького, Йосип Сліпий за твердість своїх переконань став мучеником віри, провівши загалом вісімнадцять років у таборах ГУЛАГу та засланні. Завдяки клопотанню світової спільноти, зокрема Д. Кеннеді та Папи Римського, Йосипа Сліпого вдалося звільнити від радянських репресій в 1963 році, і він виїхав до Риму. Понад 20 років Й. Сліпий активно розбудовував церковне життя: відновив діяльність Українського католицького університету, видання журналу “Богословіє”, збудував собор святої Софії в Римі.

Про Й. Сліпого і його шлях – від священника до кардинала і розбудовника УГКЦ додатково можна дізнатись з книжкової виставки “Патріарх  Йосип Сліпий” та інформаційної довідки.

Підготувала Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top