“Стрічайте і стрічайтеся”

Свято Стрітення Господнього – одне з дванадцяти найбільших християнських свят. Воно символізує зустріч людини з Богом. Стрітення перекладається як “представлення” або “зустріч”. На 40-й день від народження Діва Марія та Йосип Обручник принесли до Єрусалимського храму немовля Ісуса, де їх зустріли святий Симеон Богоприємець та вдова Анна-пророчиця.  Велич свята полягає у тому, що цей день є переходом від Старого заповіту до Нового заповіту.

15.02.2022  року о 15.00 в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС (вул. П.Орлика, 5) Департаменту культури Івано-франківської міської ради відбулася  онлайн  народознавча зустріч “Стрічайте і стрічайтеся”.

Учасники клубу “Люди золотого віку” спілкувались, говорили про велич і значення свята, пригадували ті далекі дні, коли відбувались біблійні події, переплітали  з сьогоднішнім днем і просили: «Хай вогонь Стрітенських свічок очистить і зцілить від усього злого! Хай переможе Світло і Добро!».

Вогонь Стрітенської свічки, яку в цей день освячують в усіх християнських храмах має цілющі, благодатні властивості. Ця свіча одухотворяє,  зігріває наші молитви… Свято Стрітеня завжди, якесь особливе. Свічки. Вогонь Стрітенської свічки, Стрітенська свята вода, пучки духмяного василька… Ці атрибути свята створюють  атмосферу таїнства єднання з Сущим. Зустрічі в цей день особливі та незабутні. Використовуємо кожну нашу зустріч, щоб у спільній молитві просити миру, злагоди, здоров я. І не завада відстань.    

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top