“Грані таланту Андрія Чайковського”

Любіть Україну, любіть своє рідне!
Андрій Чайковський

Андрій Чайковський увійшов в українську літературу наприкінці ХІХ ст. і працював на її ниві чотири десятиріччя. Його численні оповідання і повісті були високо оцінені Іваном Франком, Михайлом Коцюбинським, Осипом Маковеєм. 

У травні 2022 року минає 165 років з дня народження письменника та громадського діяча. Цій даті була приурочена літературна хвилинка “Грані таланту Андрія Чайковського”, яка проходила протягом дня 15 травня 2022 року у бібліотеці-філії №7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради.

Під час заходу бібліотекарі ознайомили користувачів з творчістю письменника та наголошували, що наші уявлення про літературний процес кінця ХІХ початку ХХ століття будуть неповними без осмислення творчості А.Чайковського. Художня проза письменника мала широкий резонанс. Його твори видавалися у Львові, Коломиї, Чернівцях, Києві, Відні, США та Канаді.

Доповненням до заходу була книжкова виставка “Літературний календар”, де була представлена література про життя і творчість Андрія Чайковського та видання його творів.

Відповідальна: Федишин В.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top