“Неоромантик історичної повісті” /до 165-ї річниці від дня народження А. Чайковського/

15.05.2022 року в бібліотеці-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проводилась літературна година “Неоромантик історичної повісті”, присвячена 165-й річниці від дня народження А. Чайковського, талановитого адвоката, письменника, громадського діяча.

Знайомство з багатогранною постаттю Андрія Чайковського – це ключ до розуміння його творчості, таланту, популярності. Його літературний спадок – це повісті, оповідання, нариси про життя збіднілої шляхти кінця ХІХ ст., замальовки галицької дійсності з адвокатської практики, правдиві спогади про свою діяльність в часи ЗУНРу. Проте цілі  покоління зачитуються його історичними повістями про героїчне минуле українського народу часів Козаччини, Гетьманщини, Хмельниччини, виховуються на привабливих героях – сміливих, мудрих, розважливих, кмітливих, дотепних, шляхетних.

Твори А. Чайковського актуальні і “на часі”, заслуговують на прочитання та обговорення, захоплюють уяву історичними подіями та неймовірними пригодами головних героїв, вчать любити, дружити, боротися, кохати. Це історично-пригодницькі повісті “На уходах”, “За сестрою”; історичні повісті “Олексій Корнієнко”, “Полковник Кричевський”; історичний  роман в 3-х частинах “Сагайдачний; історичні повісті з життя малоземельної шляхти “Малолітній”, “Олюнька”; цикл повістей “У чужому гнізді” тощо.

Відповідальна: С.П. Араджіоні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top