Гра-подорож “На зустріч з героями казок І.Я. Франка”

27 серпня – 166 років від дня народження Івана Франка. Великий Каменяр українського народу назавжди увійшов в історію як один із найвеличніших синів своєї батьківщини. Ім’я Івана Франка відоме кожному. Із книг чи просто в народі відомо: Франко – вічний революціонер, героїчний Каменяр, велетень думки, Мойсей українського народу. Іван Франко, безумовно, талановитий прозаїк, натхнений лірик, автор також драматичних, дитячих творів, перекладів. Але Франко рівночасно відомий історик, філософ, фольклорист, критик, літературознавець, мовознавець, мистецтвознавець, етнограф, соціолог, економіст, публіцист, журналіст, видавець, політичний діяч. У 1916 році номінований на Нобелівську премію в галузі літератури. 

Щоб ближче познайомити дітей з багатогранною творчістю Івана Франка, 27.08.2022 р. працівники бібліотеки-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках проекту #Бібліотека_у_дворах на літньому майданчику провели гру-подорож «На зустріч з героями казок І.Я. Франка».

Діти з захопленням слухали найвідоміші казки видатного українця, а також цікаві факти з його біографії. Щоб оживити героїв казок , діти складали пазли , які допомогли відтворити неймовірний світ фантастичних оповідань. Також малеча відгадувала загадки «З якої це казки?». Проведений захід у формі гри допоміг дітям ще більше розвинути уяву, уважність, співпереживання за героїв казок і детальніше ознайомитися з творчістю Івана Франка. Особливо дітям сподобалися такі казки : «Осел і лев», «Лисичка і рак», «Як лисиця сама себе перехитрила», «Ворона і гадюка».

Для читачів бібліотеки представлена тематична виставка «Велетень української літератури». Представлені видання допоможуть більше дізнатися про титанічний доробок геніального письменника. 

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top