“Батьківщина і мова – дари від Бога”

Кожному народові Бог дав землю – її називають Батьківщиною й мову, про яку кажуть – рідна. Їх передавали з покоління в покоління й берегли, як найцінніший скарб. Живучи на своїй землі протягом довгих століть і тисячоліть, народ немовби зростався з нею.

Рідна мова – це скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра, нескінчена річка слів, струмочок надії.
Українська мова – це мова віршів, пісень, казок, прислів’їв. Це наше безцінне багатство. Жодній мові світу не було так важко, як нашій: її принижували, забороняли, не давали розвиватись, карали, а вона, мов неопалима купина, виринала з попелу та знову відроджувалась.

21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. В Україні цей день за Указом Президента відзначають з 2000 року.
З нагоди цього свята, в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул. Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід
“Батьківщина і мова – дари від Бога”. Діти, які відвідали цими днями бібліотеку, мали змогу ознайомитись з книгами, які були представлені на книжковій полиці “Квітни, мово, зірницями слова”, а також змогли перевірити свої знання з рідної мови, відповідаючи на запитання онлайн-вікторини.  Діти пригадували мовні прислів’я, приказки, змагалися в промовлянні скоромовок, відгадуванні загадок. Завідувачка бібліотеки також  залучила дітей до ігор:  “Слова зі слів”, “Так чи ні”, “Філворд”. Хлопчики і дівчатка проявили свою кмітливість, винахідливість та знання української казки. 

Ці практичні заняття допомогли учням краще пізнати минуле і сучасне нашої прекрасної мови, наповнили юні сердечка гордістю за рідну мову, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.

Відповідальна: Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top