“Гідний син геніального батька”

13 листопада, 51-і роковини з дня смерті другого сина Івана Франка – Тараса. (09.03.1889 – 13.11.1971).
Цього дня працівники абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели бібліохвилинку “Гідний син геніального батька”.
Знайомлячи користувачів бібліотеки з 2-х томником “Тарас Франко. Вибране”, виданої в серії “Бібліотека Галицька”, бібліотекарка наголосила, що Тарас Франко – кандидат філологічних наук, відомий знавець класичної філології, перекладач з античної літератури, дослідник творчості свого батька, упорядник батькового архіву й бібліотеки, січовий стрілець, один із фундаторів українського спортивного руху, художник, педагог, мемуарист.
Він активно відстоював українську абетку і, зокрема, літеру “Ґ”, придумав друкарську машинку “Спера”, на якій можна було друкувати кирилицею, латиницею і грецькою. А ще відстоював українську культуру. До кінця своїх днів у Києві Тарас Франко розмовляв виключно українською мовою, завжди ходив у вишиванці та боровся за Україну.
На долю Тараса Франка випало багато випробувань, одне з них, найскладніше – бути сином українського генія, але він з честю справився з цією нелегкою ношею.
У представленому користувачам 2-х томному виданні упорядники (Є. Баран та Н. Тихолоз) подають найповнішу творчу, наукову, спогадову й епістолярну спадщину
Тараса Івановича Франка.
Перед читачами постає величезний доробок людини неймовірно талановитої і працелюбної, гідного сина свого геніального батька.
Проведено для широкого кола користувачів.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top