“Дамо змогу всім малятам радість творчості пізнати”

05.10.2022 року в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради проведено майстер клас з природних матеріалів “Дамо змогу всім малятам радість творчості пізнати”.

Осінь – це пора року, коли можно назбирати велику кількість різного природного матеріалу для  створення цікавих осінніх поробок і красивих аплікацій з листочків. Осіннє листя – матеріал не лише дешевий і доступний, він просто сам падає на голову і килимом стелиться під ноги. Не лінуйся! Підбирай! Твори!

Осінь надихає… І сьогодні бібліотекар разом з дітьми в читальному залі бібліотеки створила власну маленьку осінь з барвистим листям , і запропонувала поринути у світ творчості і фантазії , зробити веселих звіряток із сухих листочків. Осінні листочки ідеально підходять для таких аплікацій, адже вони яскраві, різноманітних форм та розмірів, з цікавим переливом кольорів. Тому із них вибирали  листочки, які більше підходять за формою і кольором для створення того чи іншого звірятка, а відсутні деталі домальовували олівцями.   Дуже гарні вийшли аплікації: метелик, сова, пташки, оленятко, особливо їжачок. Спочатку намалювали мордочку їжачка і зробили колючки  із сухих листочків, а зверху “колючок” поклали і маленькі дикі яблука і навіть шишки. Всі отримали задоволення від творчого процесу!

Для кмітливих бібліотекар підготувала цікаве завдання: уважно роздивись малюнок “ Золота осінь. Вікно в природу” і знайди в осінньому лісі певну  кількість тварин, птахів, грибів і як вони називаються. Завдання дуже захопило дітей і вони успішно з ним впорались.

До уваги дітей була оформлена яскрава,  книжкова, тематична викладка “Завітала в гості осінь золота”. Щоб передавати один одному осінній настрій із кленових листочків   створили яскраву осінню маску. Було кумедно і весело!

Відповідальна – Таргоніна В.Ю.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top