День пам’яті Чорнобильської трагедії в бібліотеці “Чорнобиль: біль і скорбота України”

33 роки тому – 26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів громадян. Аварія на ЧАЕС — найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі.

25 квітня 2019 на абонементі ЦМБ (вул.К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проходив день пам’яті Чорнобильської трагедії в бібліотеці ”Чорнобиль: біль і скорбота України”.

Протягом дня в бібліотеці користувачам було запропоновано ряд заходів серед яких:

– інформ-мікс “Запитуйте-відповідаємо: все про Чорнобиль…”;
– виставка-пам’ять “Чорнобиль:Трагедія, Подвиг. Пам’ять ”;
– перегляд фотовиставки – реквієм “Несе Чорнобильська мати Цю Планету…, Це хворе дитя…” присвячений цій темі;
– поетичний реквієм “Гіркий Чорнобильський полин”;

Хвилиною скорботи закінчився День пам’яті Чорнобильської трагедії в бібліотеці.
Бібліотекар підкреслила, що проходять роки, а біль не вщухає … 33 роки тому, сталася аварія на Чорнобильській АЕС. У ліквідації аварії взяли участь сотні тисяч людей, а точна кількість постраждалих від трагедії невідома і досі. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, вчених, медиків, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Чорнобиль не має минулого часу!!! Пам’ятаймо це. Пам’ятаймо героїв ліквідаторів ЧАЕС і низько поклонімося їм.

Захід проведений для широкого кола користувачів. Відповідальна – Кирста О.М., Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top