День професійного спілкування в Івано-Франківській МЦБС

DSC_0018-minВ читальному залі ЦБ  Івано-Франківської МЦБС для бібліотекарів системи пройшов день професійного спілкування з участю дирекції, методистів, ведучих працівників  всіх відділів ЦБ та ЦДБ.

Директор МЦБС Медвідь Г.М. ознайомила всіх присутніх з матеріалами, які надійшли з антитерористичного центру “Пам’ятка посадовій особі підприємства, установи, організації або органу виконавчої влади чи місцевого самоврядування при отриманні інформації про вчинення (погрозу вчинення) діяння з ознаками терористичного акту (витяг із Закону України “Про боротьбу з тероризмом), які , на жаль, є актуальними сьогодні.

Провідний методист ЦБ М.Остап’як довела до відома бібліотекарів матеріали та надала конкретні рекомендації по відзначенню бібліотеками 160-річчя від дня народження І.Франка, Року англійської мови в Україні, Року Божого Милосердя, наголосила на Указі Президента  “Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді”.

Бібліотекам рекомендовано звернути увагу на роботу з ВПО, зокрема, проведення для них тренінгів з комп’ютерної грамотності, надання їм різного роду соціальної інформації, а також на висвітлення в бібліотеках подій в зоні АТО під час організації книжкових виставок, тематичних полиць, зустрічей з воїнами АТО, волонтерами.

Порушувались питання впровадження нових форм індивідуальної роботи під час вивчення читацьких інтересів, а також активізації використання новітніх технологій в процеси бібліотечної роботи.

В системі і надалі будуть продовжуватися навчання серед працівників по опановуванні роботи з комп’ютерами, по створенні електронного каталогу.

Зав.відділу комплектування Завідляк Я.Й. внесла корективи щодо оформлення актів на списання літератури, на підготовку бібліотеки-філії №2 до звірки фонду та правильності ведення документації, що стосується обліку літератури, яка надходить в бібліотеки міста з різних джерел.

Методист І-ої категорії В.Леник ознайомила з переліком масових заходів, які будуть проводитися в березні місяці 2016р. і подані на сайт міського голови.

Заступник директора по роботі з дітьми Іванцева Г.Д. повідомила про підготовку до Всеукраїнського  конкурсу дитячого читання “Кращий читач року – 2016”, який буде відбуватися 17 березня 2016р.  Центральній дитячій бібліотеці (загальноміський рівень).

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top