Урок-мислення “ Із мови починається людина”

З метою виховання любові до рідної мови, рідного краю, почуття поваги до всього свого – українського, бажання розмовляти літературно-українською мовою, – був проведений бібліотекарями бібліотеки-філії № 2 урок-мислення “ Із мови починається людина”. Урок присвячений міжнародному дню рідної мови й відбувся 22.02.2016 р. о 15 годині в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.
Бібліотекар Захарів О. Я. розповіла про красу, поетичність, мелодійність української мови, що визнало міжнародне журі.

Яскравими прикладами милозвучних слів, що не перекладається іншими мовами, поетичними рядками бібліотекар переконувала учнів, що не слід засмічувати нашу мову словами-паразитами та словами іншомовного походження, коли ми маємо у своїй мові прекрасні аналоги.

Було проведено кілька мовних конкурсів та вікторин, а саме: “Продовжи прислів’я”, “Поясніть фразеологізм”, “ Мовний калейдоскоп”, “Подорож у мову” та багато інших. Учні читали вірші, гуморески про мову. На уроці було присутніх – 16 дітей центру та вихователь-методист Харук Ярослава Василівна.

Бібліотекарі пригостили дітей цукерками та подарували кілька книг, які діти миттєво розібрали читати – що дуже похвально.

Відповідальна за захід – Захарів О. Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top