“Слово рідне крила дає” (Поетична година до дня РІДНОЇ МОВИ)

Мово рідна, світи в ріднім домі,
Крізь зболений час і духовні руїни
Вертайсь, рідна мово,
У серце народу, у душу Вкраїни”
(А.Демиденко)

21.02.2016 року о 16.00 на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) відбулася поетична година до дня рідної мови “Слово рідне крила дає”.

Screenshot_1Screenshot_2“І чужому научайтесь й свого не цурайтесь” – звернулася бібліотекар до присутніх словами Великого Кобзаря. Вона підкреслила, що мова – це духовний скарб кожного народу. Без неї нація розчиняється у просторі, зникає… Зупиняється її серце, застигає історична пам’ять, німіє розум. Той, хто не знає материнської мови, або цурається її, сам засуджує себе на злиденність душі, стає безбатченком. А як ставитись до того, хто зрікся рідної мови? На це питання рядками віршів українських поетів, а також рядками авторських віршів відповіли виступаючі. Звучали вірші І.Франка, Д.Павличка, В.Баранова, В.Сосюри, Д.Білоуса, В.Івасюка та інших авторів. З присутніми було проведено хвилини мовного тренінгу і мовної ерудиції “Уникаймо русизмів в українській мові”, “Найтиповіші та найчастіші помилки”. Також була презентована книжкова виставка”Як гул століть, як шум віків, як бурі подих – рідна мова”.

На закінчення прозвучала “Молитва до мови” письменниці Катерини Мотрич, яка допомогла поринути у світ Слова, кожному очистити свою душу.

Захід призначений для широкого кола користувачів, відповідальна заввідділу обслуговування ЦБ Кирста О.М

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top