“Дивосвіт різдвяних свят”

Ми українці, маємо неоцінений скарб – народні традиції і свята, любов до яких передається з покоління в покоління.

До Різдва та Водохреща люди готуються особливо довго, тому, що Свято Різдва Христового знаменує народження Нового життя, і саме з ним пов’язується найпотаємніші  мрії та побажання дітей та дорослих. Кожен з нас повинен знати історію свого народу, своєї держави. Освічена людина завжди розуміє, що без минулого немає сучасного, без традиційного немає нового, без колишнього немає теперішнього. Для народу його історія – це не просто минуле, це його душа.

11 січня 2023 року у бібліотеці філії №10 (с.Вовчинець) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся зимовий мікс, в якому прийняли участь читачі бібліотеки. Розпочався  захід із традиційних колядок, лунали вірші про Різдво з щедрими побажаннями. Бібліотекар підготовила народознавчу мандрівку “Зимові народні свята”, де присутні дізналися про християнську історію свята в Україні, звичаї та традиції святкування. В кінці заходу для відвідувачів бібліотеки  було представлено книжкову викладку “Різдвяні історії з книжкової полиці”  яка, ілюструє відзначення різдвяних свят українцями.

Як гідні нащадки своїх предків ми повинні знати, шанувати наші традиції, бо від цього залежить наша духовність і майбутнє нашої рідної землі.

Відповідальна за проведення – Мигович У. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top