Гра-вікторина “Слово про “чарівне “слово”

Щороку 11 січня в світі відзначається приємне свято – Міжнародний день «Дякую». Часто в поспіху ми забуваємо сказати це слово, а воно є надзвичайно потрібним. За допомогою «дякую» можна не лише висловити вдячність до всіх, хто робить наше життя кращим та щасливішим, але й продемонструвати свою вихованість та гарні манери.

11 січня 2023 року в бібліотеці-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена і проведена гра-вікторина «Слово про «чарівне слово». 

Міжнародний день «Дякую» відзначається з початку 2000-х у багатьох країнах світу. За одними версіями, ініціаторами святкування є ЮНЕСКО чи ООН, за іншими – фірми-виробники поштових листівок. Слова вдячності є в багатьох країнах світу. В українській мові – аж два: «Спасибі», що означає «Спаси Боже» та «Дякую», що означає «Дати», «Думати», «Пам’ятати». Про історію різних слів подяки, «Легенду про двох Ангелів», п’ять причин сказати слово «Дякую» цікаво було дізнатись як дітям шкільного, так і дошкільного віку.

Бібліотекарка дитячого відділу самостійно створила гру: «Перетвори сльозинку на краплинку подяки». Учасники конкурсу писали на «сльозинці» свої жалі, а перевернувши її на другу  сторону, – «краплинку подяки» – знаходили вдячні слова. Вийшло цікаво і забавно: Настя, яка плакала від жала бджоли, подякувала їй за мед, а Софійка сестрі, яка піднесла урок, як поводитися точно не треба, а Тарасик зрозумів, що засмучуватись від вимкнення світла та тепла не привід сумувати, краще подякувати ЗСУ за оборону наших міст! 

Дякую – це не просто слово, це слово, яке здатне творити дива. Тому так важливо не забувати говорити слова подяки.

Відповідальна за проведення – Араджіоні С.П. та Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top