Народознавча галерея “Від Різдва до Водохреща”

Різдвяні свята огорнуті такою радістю, таємницею, добром і щастям, що забуваються усі неприємні речі, хвороби, сварки, політичні та економічні негаразди. Всі перебувають у піднесеному, чудовому настрої. Виникає дивне відчуття, ніби реальність поглинає добра дитяча казка. На жаль, цього року ця казка затьмарена гіркою реальністю російської агресії в Україні. І все ж Різдво сповнене щирої доброзичливості, національної мудрості та загадкової чарівної краси. Воно незмінне у своїх традиціях та виражальних формах, які дійшли до нашого часу майже без змін. Усім нам добре відомо, що таке колядки і щедрівки, і кожен з нас напевне знає їх немало.

Щоб поділитися святковим настроєм і поспівати колядки, учасники клубу «Люди золотого віку», що діє при читальному залі ЦБ Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, зустрілись 10 січня в актовій залі Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття (НМЦКіТП), де вже традиційно у цей час експонується виставка «Різдвяний вернісаж». Особливо приємно, що на виставці цього року були представлені і художні твори учасника клубу Анатолія Коробка.

Людей «золотого віку» привітала зі святом директор НМЦКіТП Світлана Панько, а керівник клубу Ірина Тарновецька-Мороз у свою чергу вручила пані Світлані подяку за плідну співпрацю і з нагоди 5-ї річниці з часу створення клубу.

Приємним сюрпризом для учасниці клубу Любові Валігуріної стало вітання від друзів з нагоди дня народження, яке пані Любові пощастило відзначати у день Різдва Христового.

А потім у виконанні всіх учасників клубу і, зокрема, Анни Мартинів та Зінаїди Харун, звучали колядки і віншування, музичний супровід здійснював баяніст Центрального народного дому Михайло Морикін.

Коли зазвучало «Добрий вечір тобі», всі дружно стали у коло, завели хоровод і мовби поринули у дитинство, співаючи відому ще змалечку колядку. Святкова атмосфера заполонила виставкову залу НМЦКіТП, дозволила присутнім зануритись у казку Різдва. Всі учасники святкового дійства отримали неабиякий заряд позитиву від співу, спілкування і з щирою надією на те, що наступне Різдво святкуватимемо вже у мирний час. 

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар, керівник клубу Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top