“Дивіться на екрані! Читайте в бібліотеці”

Щороку, у другу суботу вересня в Україні відзначається День українського кіно – професійне свято вітчизняних кінематографістів, а також всіх шанувальників цього дивовижного мистецтва, без якого неможливо уявити розвиток сучасної культури.

І з цієї нагоди, 10 вересня 2022 року в бібліотеці-філії№8 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради бібліотекарка підготувала виставку-колаж «Дивіться на екрані! Читайте в бібліотеці».

Кіно – хороша і велика частина нашого життя: можна відволіктися від буденності та поринути у деколи вигаданий світ. У другу суботу вересня, починаючи з 1996 року, відзначається День українського кіно.

Цьогоріч припадає на 10 вересня. Це свято всіх причетних до створення вітчизняного кінематографа, а також його відданих поціновувачів. Письменники пишуть книги, сценаристи перетворюють їх у фільми, а режисери ті фільми знімають. Книга є першоджерелом для створення екранізації, тому  бібліотекарка запропонувала  своїм користувачам виставку колаж «Дивіться на екрані! Читайте в бібліотеці», за якими було знято художні фільми. На виставці представлені книги, які розкривають кіно, а також книги, за якими талановиті режисери зняли свої геніальні фільми. Відвідувачі з задоволенням ознайомились з літературою та пригадали улюблені кінокадри з фільмів «Захар Беркут», «Украдене щастя» «Червоний»,  Гніздо орлиці» та безліч інших яких знято на кіностудіях України.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top