Дискусійна хвилинка “Розумна родина – розумна дитина, краще майбутнє, щаслива країна”

“Тисячі речей у житті забудете, а тих хвилин, коли вам люба мама чи бабуся оповідала байки, не забудете до смерті.”
Іван Франко

Рід, родина, сім’я… Це ніби дерево у всій своїй красі – від самого найнижчого корінчика і аж до самого найвищого листочка. Все в собі поєднано, бо ж і справді так воно є. Родина стає тим певним джерелом, котре передає ДНК-інформацію з покоління в покоління. Саме тому, колись дбайливо ставилися до питання одруження. Батьки ретельно підбирали своєму синові «подругу життя». Бо ж від цього залежало майбутнє їхнього роду. Адже якщо у родині потенційної нареченої були любителі оковитої, то була небезпека, що ця дитина може мати схильність до цього. І тому, насамперед, дивилися на моральні якості самої молодої особи, а також і її родичів. Так будувалися сильні роди.

Виховання в родині мало величезне значення. Якщо взяти біографію будь-якого великого письменника чи науковця, то обов’язково мова йтиме про те, що любов до його праці прищепила бабуся, дідусь, дядько, мама чи хтось з родичів. Хоча б для прикладу, візьмемо сім’ю усім нам відомої Лесі Українки, на формування якої впливала мама, і навіть дядько. 

Дуже цікавим фактом є те, що у нас, слов’ян ще в дохристиянські часи закладалася ідея в кожному – не опоганити свій рід. І тут малося на увазі не загубити своє життя, не втратити Богом даний талант намарно, не гуляти, не пити, не зраджувати. Інакше кажучи – бути чесним, добрим, розвиватися і тягнутися до кращого.

І от, 08.07.2021 року, у десь родини, котрий святкується щорічно, починаючи від 2012 року, у бібліотеці-філії №11 ( с. Угорники, вул. Просвіти, 4) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася дискусійна хвилинка з актуальною темою “Розумна родина – розумна дитина, краще майбутнє, щаслива країна”, котра мотивувала кожного задуматися над своїм ставленням у міжособистісних відносинах сім’ї, родини. Бо ж кожен, не залежно від його віку, є її членом. Старший дідусь чи бабуся має своє поважне місце в цьому колі, де вони вчать і підтримують молодих. Не дістають їх дурницями, але є добрими і ласкавими порадниками у життєвих ситуаціях. Є і своя ніша для наймолодшого покоління, котре має слухатися, поважати і брати для себе за зразок. Тому є дуже важливим, аби наші родини були сильними. А сильними їх може зробити лише глибоке бажання робити все найкраще для своїх наступників і підтримувати одне одного.

І власне в цей морально складний для кожного з нас час важливо є акцентувати увагу на наших, справжніх родинних цінностях. Бо ж тільки так ми зможемо пережити всі ті психологічні «атаки», котрі спрямовані на знищення наших цінностей.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top