Диспут на актуальну тему «Дитина в об’єктиві соціуму: консолідація права та моралі»

Бути людиною – це відчувати свою відповідальність.

А. де Сент-Екзюпері

23 жовтня 2017 р. о 10:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5; 53-03-38) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулося чергове засідання молодіжного дискусійного правового клубу “Діалог”. Студенти-першокурсники педагогічного інституту Прикарпатського НПУ ім. В. Стефаника, спеціальність “Соціальна робота”, разом  з куратором групи доцентом Сабат Надією Володимирівною стали учасниками диспуту з елементами тренінгу на актуальну тему «Дитина в об’єктиві соціуму: консолідація права та моралі». Бібліотекар читального залу ЦБ, керівник правового клубу “Діалог” Валентина Часник керувалася у виборі темі актуальністю і необхідністю надання консультацій, які допоможуть молодим людям зайняти певне місце в суспільстві: “Кожний  із Вас – частинка суспільства і наскільки гармонійним буде ваше співіснування залежить від вас. Реалізовувати свої права, не порушуючи при цьому прав та інтересів інших – це своєрідне мистецтво. Досягти такого  балансу можливо не тільки завдяки високій правовій свідомості, грамотності чи через страх перед відповідальністю, а перш за все тоді, коли Ви в своїх діях керуєтесь совістю, порядністю, людяністю, добрими намірами, чесністю, повагою до оточуючих”.

Для обговорення даної теми на засідання запрошені фахівці – начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального  управління юстиції в Івано-Франківській області Катерина Іванівна Шумська й директор Івано-Франківського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Леся Дмитрівна Дикун.

Звертаючись до студентів, як своїх майбутніх колег, Леся Дикун відмітила: “Нелегкий фах Ви обрали, колеги! Захистити дитину, створити їй комфортні умови проживання, сприяти соціалізації в суспільстві, постійно тримати в полі зору проблемні родини – це далеко не повний перелік обов’язків соціального працівника. Крім того, чисто по-людськи, неможливо нормувати свої емоції, переживання, біль і співчуття до знедолених дітей”.

Присутні говорили про життя людини в суспільстві та про ті моральні правила, які є  орієнтирами в повсякденних справах. Бібліотекарі, пропонуючи учасникам виконати найрізноманітніші завдання, сприяли згуртованості колективу, створенню комфортної атмосфери для успішної роботи, через асоціації сформулювали асоціативне визначення понять «соціум», «право», «мораль».

Валентина Часник презентувала вдалу підбірку морально-правової літератури “Закон і духовність в нашому житті”.

Приємним сюрпризом для всіх присутніх був перегляд лялькової вистави “Пан Коцький” у виконанні учнів 6-Б класу ЗШ № 4 під керівництвом Марикіної Б. С.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу ЦБ Валентина Часник; фото й відео – Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top