«Дитячий БУМ»: бібліотечний простір

«Нас дитинства світ казковий знов у гості кличе всіх»
Н. Погребняк

1 червня на Вічевому майдані з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відбувся бібліотечний простір «Дитячий БУМ». На яскраві локації та веселий дитячий спів зібралося багато дітей разом з батьками.

Замисел бібліотечного простору був дуже креативним. Захоплені очі дітей, їх бажання встигнути побувати на всіх локація підтвердили, що задум вдався!

Працівники міської бібліотечної системи підготували для дітей цікаву та різноманітну програму, яка не тільки б привернула увагу малечі вуличними локаціями, але й заохочувала б дітей прийти влітку до бібліотек.

Різнокольорова виставка «Країна казкова, країна книжкова» була представлена казками різних видавництв. Вона приваблювала дітей та батьків сучасним оформленням  українських казок та цікавими ілюстраціями. Біля виставки казок проходила вікторина «Впізнай казкового героя» з призами для найактивніших учасників.  Приємно було бачити величенький гурт дітей, які вправно відповідали на запитання та з цікавістю розглядали казки, а батьки дізнавалися адреси дитячих бібліотек. Чекаємо на нових читачів!

Для дітей, які люблять виготовляти декоративні прикраси своїми руками, бібліотекарки підготували майстер-клас «Літня торбинка із таємницею». Дівчатка для себе, а хлопчики для сестричок чи для матусь робили яскраву торбинку. Кожному учаснику майстер-класу був подарунок – зефір і маршмеллоу в торбинку! Охочих було багато!

Для дітей артистичних була представлена театральна локація «Ріпка: імпровізація». Маленькі та більш дорослі хлопці та дівчата з захопленням перевтілювались в героїв «Ріпки», одягали маски, жестами та рухами виражали характер героя! Було дуже артистично, цікаво і «артистам», і глядачам!

Окуляри віртуальної реальності вже стали трендом бібліотечних заходів. І дорослі, і діти мандрують країнами, музеями, підводним світом чи саванною! Це так класно: зануритись у геть іншу реальність!

Великий ажіотаж викликала фотозона! Адже тут можна було познайомитися та поспілкуватися зі «справжньою» Мері Поппінс, одягнути плащ і окуляри Гаррі Поттера та взявши в руки «Магічну книгу » відчути себе на якийсь час магом. Чарівна паличка допомагала всім магам у цей день виконати найпотаємніше бажання!  Охочих залишити на згадку селфі з чарівними героями було багато! А головне, що у дітей з’явилося бажання прочитати книжки про цих дивовижних героїв!

Бібліопростір «Дитячий БУМ» закликав дитинство у світ казковий, у світ мрій і фантазій. Сьогодні на Вічевому майдані лунав дитячий сміх, радість і щастя!

Нехай дитинство – наше майбутнє – буде мирним і щасливим! Ми переможемо! Все буде Україна!  

Матеріал підготувала бібліотекар читального залу центральної бібліотеки для дітей Томілова Лілія.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top