“Для добра мільйонів хай вічно живе!”

27 серпня вшановуємо 166-ту річницю з Дня народин Генія українського народу Івана Франка. 

В музею Івана Франка, що діє при краєзнавчому відділі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, відбулося засідання клубу краєзнавців “Для добра мільйонів хай вічно живе!”, приурочене до цієї знаменної події. На захід завітали шановані гості: літературний критик і літератор, голова ТОПІЖу ім. І. Франка Євген Баран, член ТОПІЖу, письменник і краєзнавець  Василь Бабій, прикарпатська поетка Леся Ґеник, учителька-краєзнавиця Ірина Садула та небайдужі до Франкового слова містяни. Відрадно, що й молоде покоління зацікавлене цією темою — до краєзнавців долучилися й старшокласники Фізико-технічного ліцею на чолі з наставницею, п. Оксаною Савчук. 

Бібліотекарі підготували для гостей цікаве відео “20 фактів з життя Івана Франка”. Відтак слово мав Євген Баран, який увиразнив деякі штрихи особистості й творчого лету Каменяра. Виступали також Василь Бабій, Іван Макаровський та Богдан Сохан.

На завершення заходу молодь читала свої улюблені твори Франка. А бібліотекарі продовжили мандрівні Франкові читання у середмісті, долучаючи до віршів усіх охочих. 

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top