“Домашній абонемент – акція милосердя, уваги, розуміння”

abon05122016

До щедрих рук добро ізнов вернеться,
Якщо душа на поклик одізветься

20 років тому Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем Інвалідів. Мета такого рішення цілком очевидна: люди з фізичними особливими потребами повинні відчувати себе повноправними членами суспільства. В Україні близько 3 мільйонів людей – інвалідів і вони вимагають до себе підвищеної уваги. Ліки, продуктові набори, пільги на медичне обслуговування, пенсії і дотації, спеціально оснащений транспорт – все це потрібно людині з обмеженими потребами, але не будемо забувати про головне – таким людям найбільше потрібні увага та розуміння.

Саме тому, працівники абонементу ЦБ (вул.К.Данила,16) створили при бібліотеці “домашній абонемент”. І не тільки 3 грудня, а постійно, протягом року бібліотекарі відвідують людей з обмеженими можливостями з акцією-ініціативою “Книга йде до вашої оселі”.

Цього разу бібліотекарі навідалися до постійної багатолітньої користувачки бібліотеки Коваліної Тамари Олександрівни, яка зраділа новим книгам, доброму слову, смаколикам, спілкуванню. Особливо вдячна користувачка була за цей візит тому, що їй з паличкою і хворими ногами за негоди і ожеледиці дуже важко виходити з дому.

Також користувачами “домашнього абонементу” ЦБ є люди з обмеженими можливостями: Буханова Л.П.,Козін В.П.,Іванова М.І., Марченко О.О., Хіврич А.І.(син, якого загинув в АТО), Місінкевич В.В., Конончук О.І.

Звичайно, цей день не можна назвати святковим, проте він підкреслює необхідність розуміння, піклування про інвалідів. Добрі справи завжди приносять користь, а, в першу чергу, нам самим. Тож робіть добро, не забувайте про своїх користувачів з обмеженими потребами і кожен день буде щасливим!

Відповідальні за “домашній абонемент” працівники абонементу ЦБ Кирста О.М., Лисенко Л.С.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top