“До толерантності крок за кроком”.

«Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші.

Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими, якби не існувало між нами взаємної  терпимості»   

 Г. Гвіччардіні – італійський історик, філософ-гуманіст

    Кожна людина унікальна і має свої погляди на життя, які вона визнає єдино правильними. Ми всі різні і неповторні.  Найважливіше у спілкуванні з людьми – визнати, що кожен з нас є особистістю, бачить світ по-іншому і має на це право!

Щороку 16 листопада світова спільнота відзначає Міжнародний день толерантності, підтримуючи право кожної людини на індивідуальність і дотримання своїх переконань, наголошуючи, що толерантність – це аж ніяк не поступливість, поблажливість, потурання чи терпиме ставлення до соціально неприйнятного, – це передусім, активна життєва позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.

До Міжнародного дня толерантності, бібліотекарі читального залу ІФ МЦБС (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури міської ради  підготували для on line користувачів інформаційну годину спілкування “До толерантності крок за кроком”.

Оn line  аудиторія мала можливість переглянути презентацію до Міжнародного дня толерантності «До толерантності крок за кроком…»  на робочій сторінці Івано-Франківська МЦБС у мережі Facebook та на сайті https://www.mcbs.if.ua/ . Основною її ідеєю було виховання толерантної свідомості дітей і молоді в сучасному полікультурному суспільстві та формування  моральних цінностей і якостей, серед молодого  покоління.

Бібліотека – один з найбільш підготовлених майданчиків для виховання і пропаганди толерантності. Саме бібліотека може стати місцем зустрічі, інтеграції і співіснування представників різних культур, віросповідань і національностей, “полігоном” з формування нової моделі міжнаціональних відносин. Виховуючи толерантність, ми забезпечуємо мирне і продуктивне майбутнє нашої країни і всього світу. Формування толерантної свідомості підростаючого покоління дозволить їм у майбутньому бути успішними в суспільстві та подальшому житті. Виховання культури толерантності в дітей необхідне для того, щоб, подорослішавши, прийшовши в доросле життя, вони були озброєні розумінням цінностей не насильства, терпимості, вмінням поважати права і свободи іншої людини.

Кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування. Ми повинні бути завжди готові усувати стереотипи і спотворені уявлення і виступати на захист жертв дискримінації.

У цей Міжнародний день терпимості давайте підтвердимо ідею про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою, і будемо прагнути до створення більш терпимих громад, в житті яких вкорениться цей основоположний ідеал. Адже паростки толерантності є в кожному з нас, потрібно  лише плекати та доглядати їх, щоб вони дали плоди терпимості та миру. 

Відповідальна за проведення заходу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top