Дружній диліжанс “З бібліотекою граємось, пізнаємо, розважаємось”

   Бібліотека – територія читайликів, де кожний може знайти для себе щось цікаве, розважальне і пізнавальне. В рамках проєкту “Бібліотека у дворах” бібліотечні території дозвілля читайлики знаходять також просто неба у літніх дворах і на ігрових майданчиках. 

11.08.2022 року працівники бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми МЦБС Департаменту  культури  Івано-Франківської міської ради завітали до дітей з дружнім  диліжансом “З бібліотекою граємось, пізнаємо, розважаємось”.

Дружній диліжанс привіз з собою цікаву гру “Павутиння дружби”. Діти передавали з рук в руки клубок ниток і розповідали про свого найкращого друга, і в результаті заплутались  так званою “павутинкою”. Це їх дуже розважило, адже з таких маленьких, але водночас щасливих миттєвостей, які діти переживають разом, народжується велика і міцна дружба.

Важко уявити собі дитинство без цікавих настільних ігор, які допомагають розвивати свою фантазію, тренувати кмітливість, увагу. З “страшенно” розумною маршрутною грою “Монстрвіль” діти відправились в фантастичний світ незвичайних героїв, який не дав їм сумувати. А гра “Твістер” ,яка зв’яже вас у вузол дуже зацікавила  та згуртувала дітей.

А щоб ще більше зацікавити і згуртувати дітлахів, бібліотекарі  запропонували зробити творчу роботу  – малюємо  радість “Сонечко дружби.”  Кожний  промінчик це  відбиток намальованої  кольоровою фарбою дитячої долоньки і написане на ній ім’я друга. за творчою  роботою  обговорювали такі питання: Що найважливіше у дружбі? , які вони – справжні друзі ? 

А ще сьогодні разом з бібліотекарями діти згадували книги, які допоможуть відповісти на ці та інші питання про дружбу. Зокрема серія про Гаррі Поттера  Дж. К.Ролінг. Окрім магії, пригод і боротьби добра зі злом “Гаррі Поттер” залишається історією про справжню дружбу. Були ті, що вже читали  ці книги, а хто не встиг прочитати   бібліотекарі порекомендували прочитати цю цікаву серію книг.  Родзинкою зустрічі була розважальна гра “Фантазії під парасолькою”. Хто ставав під парасольку,     уявляв себе казковим героєм і придумував свою фантастичну пригоду. Було цікаво, весело і кумедно!. А ще було музично і пісенно – співали караоке з мікрофоном.

Відповідальні за проведення заходу: Таргоніна В.Ю. , Драганчук Г.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top