“Духовне перехрестя Франкових стежок”

25 серпня, напередодні 165-ї річниці від дня народження Івана Франка, в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради представлена виставка-портрет “Духовне перехрестя Франкових стежок”.

Розділи виставки “Митець і доля”, “Цікаві факти”, “Творча спадщина” фокусують увагу на книгах відомих літературознавців, краєзнавців, дослідників про багатогранну діяльність та творчість Івана Франка.

Письменник, учений, громадський діяч, життя якого тісно пов’язане з Прикарпаттям та містом, яке носить його ім’я, – посідає одне з найпочесніших місць українських геніїв. Франко-новатор збагатив поезію, прозу, драматургію новими жанрами, ідеями, проблемами, художніми засобами. Його перекладацька, наукова робота, видавнича діяльність – на рівні світових досягнень, а вивчення фольклору, етнографії нашого краю – вагомий внесок до народної спадщини. Тому перегляд виставки відкриє для всіх бажаючих не тільки Франка-письменника, але й Франка- науковця, Франка-краєзнавця та ознайомить із пам’ятними місцями Івана Франка на Прикарпатті і в нашому місті зокрема.

Підготувала Араджіоні С.П.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top