Духовно-бібліографічна канва з нагоди ювілею А.Шептицького

dfgfdgВ рамках святкування Року Андрея Шептицького та з нагоди 150-річчя з дня народження митрополита української греко-католицької церкви 29-30 липня в бібліотеці-філії №5 (Галицька 100) для широкого кола читачів відбулася духовно-бібліографічна канва “Український меценат і високодостойний глава УГКЦ Роман Марія Олександр Шептицький”.

Завітавши до бібліотеки відвідувачі змогли ознайомитися з новою книгою К. Королевського “Митрополит Андрей Шептицький (1865-1944)”, а також дізнатися захоплюючі факти з його особистої біографії опубліковані у періодичних виданнях “Експрес”, “День”, “Нова зоря”, “Історія плюс.” Важко було повірити в те, що маючи величезні статки і графський титул Андрей Шептицький, всупереч батькам, відмовився від усього і почав служити простим людям. Все своє життя і весь свій талант великий подвижник присвятив власному народові, економіст, державний діяч, меценат і просто людина з широкою душею.

Діти з цікавістю переглядали мультфільм про дитинство меленького Романа, а дорослі ознайомились з украінським фільмом про митрополита, та могли почути оригінальний запис проповіді Андрея Шептицького.

Він мав внутрішній зір віри, і міг побачити, що станеться з рідним народом: “… мир, злагода запанують в Україні, але, щоб це сталося, треба молитися… ”- передбачав Шептицький. Тож молімося до нашого праведника, щоб здійснилася його найбільша мрія і наш рідний народ був вільним, сильним та щасливим.

 
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top