Діалоговий майданчик “Якщо ваша дитина стала жертвою булінгу? Запитуйте – дамо відповідь”

10.12.2020 року  на абонементі ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури  міської ради в рамках відзначення дня прав людини відбувся діалоговий майданчик “Якщо ваша дитина стала жертвою булінгу? Запитуйте – дамо відповідь”.

На сьогодні у світі залишається критичною проблема насильства і, зокрема, булінгу – цькування та проявів агресії до особистості з метою її принизити. Сотні мільйонів дітей та молодих людей у кожному куточку планети страждають від їх проявів з боку інших людей – сторонніх, і навіть рідних. Чи існувала ця проблема раніше або ж виникла як побічний ефект від глобалізації? Насильство в сім’ї, цькування в школі, агресія в соціальних мережах – теми, які люди воліють оминати під час розмови за філіжанкою кави. Утім, проблема від цього аж ніяк не зменшується, і все частіше ми спостерігаємо невтішні наслідки ігнорування насильства у суспільстві.

У 2016 році стартувала інформаційна кампанія під назвою #EndViolence. Зокрема, у рамках цієї кампанії були проведені глобальні опитування U-Report серед майже 200 000 людей у 22 країнах світу, які підтвердили існування негативної тенденції щодо насильства над дітьми і молоддю у світі. За результатами опитувань 67% респондентів відповідають ствердно на питання «Чи траплялись з Вами чи Вашими друзями випадки насильства?». Між тим, третина з них (33%) заявляють про те, що найчастіше джерелом насильства в їхньому житті є правоохоронні органи, ще третина (29%) потерпає від знущання однолітків і приблизно стільки ж опитаних (28%) говорять про насильство з боку батьків або піклувальників. За даними UNICEF, кожні 5 хвилин від насильства у світі помирає одна дитина, кожна десята дівчина у віці до 20 років стає жертвою сексуального насильства, а кожен третій учень віком 13-15 років систематично страждає від цькувань. Бібліотекар наголосила, що  одним із ключових висновків, які можна зробити з отриманих відповідей, – необхідність активного залучення молоді і дітей та налагодження з ними партнерства. 

Відповідальні за підготовку заходу працівники абонементу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top