Екоакцент: «Борімося за чистоту природи»

21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день лісу, який був проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 28 листопада 2012 року і вперше відзначався 21 березня 2013 року.

Міжнародний день лісу святкується у день весняного рівнодення у Північній півкулі, що за традицією вважається днем весни і символом нового життя. У бібліотеці-філії №2 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся екоакцент: «Борімося за чистоту природи», щоб донести до читачів бережно ставитися до навколишнього середовища, виховувати повагу до праці лісників, прививати любов до природи. Відвідувачі заходу мали змогу насолодитися лісовою поезією і відчути запах лісу, а також взяли участь у вікторині «Лісові мешканці». Користувачі ознайомилися з виставкою «Ліс для нас життя».

Наша планета являє собою єдиний організм, в якому, як і в людському організмі, абсолютно немає нічого зайвого, і кожен його елемент важливий, гармонійно підтримує і наповнює життям, і своїм неповторним різноманіттям все навколо. Ліси на нашій Землі займають цілу третину всієї суші нашої планети. Виконуючи життєво важливі екосистемні функції, вони також є і будинком, і джерелом засобів до існування. 

На превеликий жаль, динаміка технологічного та економічного процесу 20-го сторіччя, віддзеркалилася на цьому безцінному надбанні нашого людства. Глобальна вирубка лісів, подібно найпотужнішим ураганам і катастрофам, почала тіснити і знищувати цей природний потенціал. Чим більше люди знатимуть про ліс, тим свідоміше любитимуть його, оберігатимуть, дбатимуть про нього. Кожна культурна людина повинна усвідомлювати, що ми не зможемо прожити без лісу, парку, саду. Ми не маємо права знищити «легені» Землі, на якій ми живемо й зростаємо.

Відповідальна за проведення Цібій С. О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top