Поетична вітальня “Барви віршів чудових”

Поетична вітальня “Барви віршів чудових”, яка відбулася 19 березня 2023 року о 15:00 на абонементі ЦБ (вул. Короля Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради об’єднала поетів і творчу молодь в день народження Ліни Костенко, напередодні Всесвітнього дня поезії, який відзначаємо – 21 березня.

В бібліотеці  звучали вірші   неймовірної жінки, прекрасної поетеси і письменниці – шістдесятниці, дисидентки, лавреатки премії ім. Т. Шевченка, авторки тисяч прекрасних рядків, якими зачитується кожен з нас – Ліни Василівни Костенко, яка святкує в цей день  свою 93-ю річницю з дня народження.   

Всією бібліородиною шлемо знаменитій іменинниці найщиріші вітання. Бажаємо міцного здоров’я та родинного затишку. Хай незламність духу не підводить ні на мить. Сили, надії, віри і омріяної перемоги. А ще – безмежного натхнення. Бо твори Ліни Костенко – надзвичайної потуги, служать дороговказом, вчать мудрості і не дають складати крила, якою б не простою  була б життєва дорога.

Наша подяка за красу та влучність слова Ліні Костенко! Не лише сьогодні, у день її народження, але й тоді, коли цитуємо, бо рядки Ліни Василівни давно стали крилатими. 

Вірші Ліни Костенко, а також свої авторські читали: письменниця і музикантка Олеся Франко, письменниця  Оксана Граб’юк, дослідниця і краєзнавиця, вчителька Угринівського ліцею  Ірина Садула разом із своїми учнями, учасники літоб’єднання “Перлина”: Яродана Віда, Вася Сливчик, Ілля Харук, Юлія Гумеляк, ВПО із Харкова пані Валентина Бухтата, ВПО з Мелітополя Запорізької області пані Галина Шепель, бібліотекарі Оксана Дубовська та Віра Якимечко, студент юридичного коледжу Євген Журахівський , гість із Києва   молодий поет, лавреат  поетичних конкурсів – Артем Сергієнко. Також присутні мали можливість ознайомитись з творчістю Надії Гриців (Чайки Бистрицької).

А ще на учасників поетичного дійства  після кожного виступу чекав сюрприз – вони   на пам’ять про захід витягували собі карту з колоди метафоричних асоціативних карток Проявлення” від художниці Ольги Гайдамки. На звороті кожної картки –  її коротке поетичне  трактування  від учасниць поетичної жіночої студії “Натхнення” ( керівниця студії Ольга Андріяшко).

Декламували і цитували, зачитували і слухали поезію, яка розчулювала, надихала, смішила і лікувала. Читали вірші з надією і вірою в переможне майбутнє України і дякували воїнам ЗСУ за захист, за те, що можемо ось так тепло, щиро і емоційно з поетичним словом провести недільний день в бібліотеці.
Дякуємо всім учасникам за ваше поетичне Слово і ще раз вітаємо з Всесвітнім днем поезії. Дякуємо за поетичний настрій,  те, що Ви у нас є! 

Відповідальна за підготовку і проведення  поетичної світлиці –  Ольга Кирста.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top